Soorten massage

Massage Het aanraken of over een pijnlijke plek wrijven, heeft zich overal ter wereld ontwikkeld tot een bepaald systeem van masseren. Sommige methoden overlappen elkaar. Zelfs de Zweedse massage, die als Westers wordt beschouwd, is waarschijnlijk oorspronkelijk door Chinese massage beïnvloed en werd vervolgens aangepast aan het Westerse concept van anatomie en fysiologie.

Veel van de rustige bewegingen die nu in het Westen populair zijn, zijn ook beïnvloed door het Oosten. De bewegingen worden bij elke massage aangepast aan de situatie. De ene keer gebruik je je handen om te kalmeren, spanning te verminderen, de andere keer gebruik je ze om de bloedsomloop te stimuleren, vermoeidheid weg te nemen.

Baby massage

Massage is een plezierige ervaring die niet alleen de band tussen ouder en kind versterkt, maar er ook toe bijdraagt dat de baby open en ontvankelijk wordt. Uit onderzoek blijkt dat massage het immuunsysteem stimuleert.
Lees meer

Bindweefselmassage

Een huid die met de onderliggende weefsels is verkleefd kan wijzen op een storing in je lichaam. Door deze verkleving te masseren maakt de masseur het onderhuidse bindweefsel weer los en beinvloedt zo de inwendige organen, spieren, gewrichtskapsels en bloedvaten.
Lees meer

Cosmetische massage

Een cosmetische massage is het masseren van het lichaam om het uiterlijk in stand te houden of mooier te maken. Een cosmetische massage is een massage zoals gebruikelijk in een schoonheidssalon.

Erotische massage

Een erotische massage is een massage waarmee de partners elkaar op een ontspannende manier opwinden. De kunst van de erotische massage is een optimale ontspanning en sensuele opwinding te bereiken zonder de geslachtsdelen aan te raken. Door enkel de erogene zones aan te raken ontstaat er voor beide partners een hoge mate van opwinding.
Lees meer

Gezichtsmassage

Een gezichtsmassage is een uitkomst voor mensen die geen volledige lichaamsmassage willen hebben, maar toch de ontspannende en verjongende resultaten van een massage willen ervaren. De Japanse gezichtsmassage is een traditionele kunst. Het behandelt niet alleen de gezichtshuid en spieren, maar ook de Qi-energie van het hele lichaam en brengt uw psychologische conditie in balans.
Lees meer

Hot Stone massage

Bij een Hot Stone massage worden warme stenen op en naast je neergelegd om het lichaam te laten wennen aan de warmte. Vervolgens wordt het lichaam ingesmeerd met olie om de stenen goed te laten glijden over de huid.
Lees meer

Reiki massage

De Reiki massage is een massage die het immuunsysteem versterkt, de pijn verlicht, de gifstoffen afvoert, ontspant en stress aanzienlijk vermindert. Uw levensenergie wordt verhoogd en uw klachten verdwijnen.
Lees meer

Reflexologie

Reflexologie of Reflexzonetherapie is de stimulering van reflexpunten op de voeten en handen. Er wordt uitgegaan van de veronderstelling dat deze zones corresponderen met de verschillende lichaamsorganen.
Lees meer

Shantala massage

Shantal massage was oorspronkelijk een totale lichaamsmassage voor baby's. Deze massagevorm is afkomstig van India. Shantala massage is een ritmische massage.
Lees meer

Shiatsu

Dit is een Japanse lichaamstherapie waarbij de duimen, handpalmen, en vingers zonder spierkracht maar met lichaamsgewicht worden gebruikt om druk (dus geen wrijving of kneden) uit te oefenen op bepaalde plaatsen op het lichaam.
Lees meer

Sportmassage

Dit is een massage voor sporters voor een betere sportprestatie of bevordering van herstel na een blessure.
Lees meer

Sweda massage

Sweda massage is een Tibetaans Boeddhistische massagevorm welk gericht is op het energetische systeem. De massage richt zich op de chakra's, Meridianen, marmapunten en de auralagen.

Tantra massage

Tantra ontstond 3000 jaar geleden in Indië. Ze is een filosofie die er ons toe leidt JA te zeggen tegen het leven, en je te laten meedrijven op de deining van de levensenergie die ieder in zichzelf kan ervaren en in zijn omgeving. Tantra opent je hart voor jezelf en voor de anderen en helpt om meer en vollediger lief te hebben. De massage wordt vanuit het hart gegeven.
Lees meer

Thaise massage

Thaise massage is een combinatie van rustige opeenvolgende bewegingen, acupressure, reflexologie, energetische werking en stretching. Het geheel is heel ritmisch en meditatief. Dit alles gebeurt in losse gemakkelijke kledij op een mat die op de vloer ligt.

Zweedse massage

Dit wordt ook wel klassieke massage genoemd waarbij gebruik wordt gemaakt van onder meer strijken, kneden en kloppen.