Zweedse massage

Wat is Zweedse massage

Zweedse massage is een behandelingsmethode waarbij massage gecombineerd wordt met lichaamsoefeningen. Het doel van de Zweedse behandeling is het door een zorgvuldige aanraking van spieren en gewrichten gezond maken van degenen die op enige manier ziek zijn.

Basisprincipes van Zweedse massage

Zweedse massage Zweedse massage vindt plaats op een massagetafel. Er zijn zes basishandelingen:

  • Effleurage: het strijken met weinig druk en lange halen over het lichaam.
  • Petrissage: het kneden van de spieren. Daarnaast vallen wringen, het rollen van de huid en het oppakken en knijpen van de huid en het maken van "knippende" beweging met wijs- en middelvinger ook onder pettrissage.
  • Frictie: tapotement, het ritmisch kloppen met de muis of zijkant van de hand.
  • Tapoteren: het kloppen op de huid en spieren, waarbij de handen licht gehold zijn.
  • Vibratie: trillende bewegingen die het lichaam schudden of vibreren.

Er kan olie, cr�me of lotion worden gebruikt om de weerstand van de huid te verminderen. Het is belangrijk dit altijd eerst in de handpalm wat warm te maken en nooit rechtstreeks op de te masseren huid te doen.

Effecten van Zweedse massage

Door in de richting van het hart te kneden en te wrijven wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. Afvalstoffen worden verwijderd en de knopen worden uit de spieren gehaald. De doorbloeding wordt bevorderd en vermoeide en gespannen spieren worden verlicht. Ook wordt er op de gewrichten gewerkt.

Naast alle fysiologische voordelen is een Zweedse massage ook heerlijk ontspannend voor lichaam en geest. Deze innerlijke rust versterkt het zelfgenezend vermogen.

De Zweedse massage is geschikt voor mensen met pijn of blokkades maar is ook geschikt voor iedereen die een diepe ontspannende massage wil krijgen. Het is een vrij krachtige massage.

Plaats hier uw advertentie

Met een link naar uw website

Bildskrift Foto printservice