Tantra massage

Wat is Tantra massage

Tantra massage Vaak wordt Tantra verward met erotische massage. Tantra is echter een weg van bewustwording, liefde en de kunst van liefhebben.
Het lichaam als één sensuele zone beschouwd. Het volledige lichaam wordt met zachte sensuele bewegingen gemasseerd waardoor nieuwe erogene zones zullen worden ontdekt.

Bij een tantrische massage gaat het om het opwekken en samenbrengen van je vrouwelijke en mannelijke energie. Hierdoor onstaat je levensenergie, ook wel sexuele energie genoemd. Omdat het in deze massage gaat om het opwekken van deze energie, het laten stromen en transformeren, heeft de massage een erotisch aspect. Toch is Tantra geen erotische leer zoals de Kama-Suttra. Tantra is ook geen leer om een innerlijk orgasme te krijgen of om de seksuele energie te vergroten. Natuurlijk kan Tantra hiervoor gebruikt worden maar het is geen onderdeel van Tantra. Het gaat hier om het vullen van je hele lichaam met deze stromende levensenergie, waardoor je hele lichaam gaat aanvoelen als één grote erogene zone.

Tantra en je relatie

Tantra kan je een heel ander inzicht geven in je relatie, in wat belangrijk is voor jezef en voor je partner, binnen jullie relatie. Het is een erkennen van de individuele vrijheid binnen een relatie, het loslaten van de angst om te verliezen, het loslaten van jaloezie. De relatie wordt steviger en je kunt er samen van genieten zonder overbodige frustraties ten gevolgen van het elkaar opleggen van wat kan en niet kan.
Een ander aspect in de relatie is dat je door Tantra meer sensueel leert genieten van je intiem samenzijn. het is een opgaan in een erotisch liefdesspel vanuit liefde, niet enkel uit lust. Volgens Tantra is seks geen liefde maar kan liefde wel leiden naar sexuele extaxe. Wie Tantra beoefent leert dat tijd relatief is en dat niets hoeft.
Als je Tantra als koppel gaat ervaren kom je niet alleen dichter bij jezelf maar ook dichter bij je partner. Het is op een andere manier met elkaar omgaan op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Beheersing

Tantra is een oefening in het vinden van balans en zelfbeheersing. Balans vinden zowel op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau, tussen onze Chakra's, ons Ego en tussen ons mannelijke en vrouwelijke zijn. Het is ook de erkenning van onze eigen schoonheid en het durven geven en ontvangen van Liefde. Durven genieten van ons lichaam, zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel.

Het doel van Tantra

Tantra massage Het doel van Tantra is echtere, meer complete mensen te worden door onze eigen sensuele spiritualiteit te erkennen en te stimuleren. Het middel daarvoor is het bereiken van extase. In een extatische toestand stroomt de levensenergie optimaal door de zeven Chakra's van het lichaam. Zo komen zowel lichaam als psyche beter in balans waardoor we een hogere staat van bewustzijn kunnen bereiken. Extase heeft een helende werking. We ontdekken onderdrukte delen van onszelf. Met Tantra kan iemand maximaal van het leven genieten door beperkingen zoals schuld en schaamte te doorbreken.

Vooroordelen

Vaak is er een drempel voor een het volgen van een Tantra sessie omwille van de link met het seksuele. Er kan echter al veel met alle kleren aan. Tantra kan een positieve invloed hebben op het seksleven maar dat is geen doel op zich. Vaak wordt de naam Tantra misbruikt. Tantra kan ook met kleren aan. Wel is het natuurlijk zo dat wanneer je met warme etherische olie wordt gemasseerd dit makkelijker is zonder kleren. Welke kledingstukken je uitdoet, bepaal je zelf. Bespreek op voorhand wat er gaat gebeuren, wat kan en niet kan.
Plaats hier uw advertentie

Met een link naar uw website

Bildskrift Foto printservice