Shiatsu massage

Wat is Shiatsu

Shiatsu massage Shiatsu betekent "vingerdruk", komt voort uit de traditionele Chinese geneeskunde en heeft zich verder ontwikkeld in Japan. Shiatsu is een drukpuntmassage en is te vergelijken met acupunctuur. Daar wordt gewerkt met naalden die op bepaalde punten worden gezet. Bij Shiatsu wordt druk gezet met de handen of vingers of andere lichaamsdelen. Een ander verschilpunt met acucpunctuur is het fysieke contact. De aanrakingen en de warmte worden ervaren als steun en geven een veilig gevoel.

Shiatsu is ook gebaseerd op het Oosterse principe dat levensenergie stroomt via in de lengterichting lopende meridianen. Het doel is deze stroom te beïnvloeden en het lichaam gezond te houden door het geven van druk langs deze meridianen. Dit gebeurt meestal met de duim of de muis van de hand. Shiatsu wordt meestal door de kleren heen gegeven.

Shiatsu bestrijdt geen ziekten, maar stimuleert de zelfgenezende krachten in het lichaam op en grijpt zo onrechtstreeks in op eventuele symptomen. Bovendien werkt shiatsu zeer ontspannend en is dus ideaal voor mensen die last hebben van stress, slapeloosheid, hartkloppingen, stramheid en allerlei spanningen.

Shiatsu geven

Shiatsu massage De Shiatsu technieken verschillen sterk van de technieken die in de westerse massagevormen gebruikt worden. Er zijn geen soepele en vloeiende strijkbewegingen en ook geen kneed- en wrijfbewegingen. Er worden in feite slechts twee hoofdtechnieken gebruikt: het uitoefenen van druk en het uitvoeren van rekkingen. Toch is het een dynamische en afwisselende massagevorm.

De afwisseling komt er doordat voor het uitoefenen van druk gewerkt wordt met handen, ellebogen, kniëen en voeten. Ook de duur en de diepte van de toegepaste druk, en de houdingen waarin de ledematen van de ontvanger geplaatst zijn, zorgen voor variatie. Voor een goede Shiatsu techniek moet men zo ontspannen mogelijk zijn bij het aanwenden van de druk. Dit houdt in dat het lichaamsgewicht op een beheerste en moeiteloze wijze gebruikt moet worden. Ook dienen beide handen in contact te blijven met het lichaam van de ontvanger.

Plaats hier uw advertentie

Met een link naar uw website

Bildskrift Foto printservice