Shantalamassage

Wat is shantalamassage

Shantalamassage Shantalamassage is van oorsprong een Indiase massagevorm voor baby's, gegeven op de blote huid en met amandelolie.

Bij volwassenen wordt de massage over de kleding heen gegeven. Ze geeft een intensief contact en maakt je bewust van de manier waarop je iemand aanraakt. De massage bestaat uit ritmische strijkingen waarbij continu contact wordt gehouden. De kwaliteit van de aanraking is belangrijk. Je moet met je aandacht bij de ander zijn.

Effecten van shantalamassage

  • Ontspanning
  • Verbetering doorbloeding
  • Vergroten van het lichaamsbesef
  • Ontwikkeling tastzin
  • Gevoel van basisveiligheid

Tastzin

Shantalamassage is een massagevorm voor iedereen. Deze ritmische ontspanningsmassage is makkelijk te leren en heerlijk om te ontvangen. De huid is één van de belangrijkste zintuigen. Een kind leert de verschillende aanrakingen en benaderingen te onderscheiden en te beoordelen. De basis voor een evenwichtige geestelijke en emotionele ontwikkeling wordt gelegd door de liefde, acceptatie en geborgenheid die wij ontvangen door middel van onze tastzin. Door bewust aan te raken of aangeraakt te worden, kom je in contact met je gevoelens. Bovendien wordt door de massage oxytocine geproduceerd. Dit hormoon speelt een belangrijke rol bij gevoelens van tederheid en gebondenheid. Het gebrekkig benutten van de tastzin be�nvloedt de hele verdere ontwikkeling.

Veel gehandicapten heben het vaak moeilijk met verbale communicatie en maken vooral gebruik van lichaamstaal. Zij hebben het tastzintuig vaak sterk ontwikkeld, vaak als er op andere gebieden (zintuiglijke) beperkingen zijn. Het tasten geeft je het gevoel dat je bestaat en het stelt tevens grenzen aan je wezen.
De belangrijkste pijlers van de massage zijn de aandacht, het zich bewust zijn van de ander, het ritme en het vertragen .Door middel van aanraking kun je iemand laten voelen dat je hem accepteert zoals hij is. Door de massage wordt de gehandicapte zich bewuster van zijn lichaam, en zal zijn leefwereld prettiger en warmer worden.

Plaats hier uw advertentie

Met een link naar uw website

Bildskrift Foto printservice