Erotische massage

Wat is erotische massage

Erotische massage Een erotische massage is een opwindend lichaamsspel tussen twee mensen. Het kan een relatie op een mooie en eenvoudige manier een erotische impuls geven. Het is de ideale manier om te genieten van seks zonder het gevoel te krijgen dat dit een verplichting is of vervelend. Het belangrijkste is dat beide partners de tijd hebben en deze ook nemen om echt te ontspannen. Bij een erotische massage is het inderdaad leuk om daarna seks te hebben maar dit moet niet! Laat je partner voelen dat je om haar/hem geeft en haar/hem wilt verwennen.

Ook een erotische massage kan helend werken en lichaam en geest stimuleren. Er worden prettige sensuele gevoelens opgewekt. Je kan vrijen tijdens of na de massage maar dat moet niet. Je zal je in ieder geval meer verbonden voelen met je partner.

Niet enkel voor de ontvanger maar ook voor de gever is een erotische massage een aangename sensatie. Wissel daarom ook af als gever en ontvanger. Het hoeft echter niet om een massage te geven en te ontvangen op één avond. Massage moet gebeuren zonder voorwaarden of verplichtingen.

Het geheim van de erotische massage ligt hierin dat je een diepgaande ontspanning en sensuele opwinding bij je partner (en jezelf) kan opwekken zonder gericht bezig te zijn met de geslachtsorganen. Dit geeft een effect van "lichte plagerij" en uitstel van hoge opwinding. Het heeft tot gevolg dat de opwinding nog extra toeneemt.

Erotische massage Voorbereiding

Een goede erotische massage begint bij een gezellige en sensuele omgeving. Zorg voor zacht licht, liefst kaarlicht, en indien mogelijk laat je ook enkele geurkaarsen branden. Zet rustige muziek op. Zorg ook voor een aangename temperatuur. Ideaal is, als je je partner eerst een warm bad laat nemen zodat deze al ontspannen is. Zorg voor een fijne massage olie.


Houding

Voor de rug of schouders zit je best op je partner maar dan wel zo, dat je niet met je vole gewicht op diens lichaam leunt. Voor andere lichaamsdelen kan je best naast je partner zitten of staan.

Massagetechnieken

Zorg dat je handen lekker warm zijn. Begin dan het lichaam van je partner met de uiteinden van je vingers licht te strijken. Begin bij de rug en beweeg langzaam naar de schouders toe, armen, billen en dijen. Masseer en strijk lichtjes over het lichaam van je partner. Waanneer je voelt dat hij/zij ontspannen is, breidt dan de massage uit.

Voor de massage zelf start je bijvoorbeeld met schouders en nek en zakt langzaam naar de onderrug om dan, zonder tussenstop, de benen te masseren en ga met je borsten langzaam over het lichaam van je partner. (veel mannen zullen dit zeer prettig en opwindend vinden!). Indien de ontvanger een vrouwelijke partner is, besteed dan speciale aandacht aan de borsten. Bij een erotische massage is het vooral belangrijk je partner een leuke tijd te bezorgen dus wees attent op aanwijzingen van genot (zacht kreunen, ontspannende spieren,... ). Bouw de erotische energie op en leg nu de nadruk op de seksuele activiteiten.

Erogene zones

Bij een erotische massage is het belangrijk te weten wat de erogene zones zijn. Hoewel er veel geschreven is over de erogene zones bij de vrouw en man verschilt het van persoon tot persoon. Mannen hebben echter wel minder erogene zones dan vrouwen. Vrouwen vinden een erotische massage heerlijk.

 • Hals en Nek:
  Bij vrouwen (voor mannen is dit minder) is de hals en nek een zeer erogene zone ( tot en met de achterkant van de oren ). Je kan haar hier zachtjes strelen of zoenen. Zachtjes bijten kan ook heel opwindend zijn.
 • Schouders en rug:
  Dit is een gebied wat zich zowel leent voor een iets steviger als een erotische massage. Belangrijk is alle beweging op de rug uit te voeren in de richting van het hoofd. De schouder(bladen) masseer je met de binnenkant van je vlakke hand. Wrijf met soepele ronddraaiende beweging naar buiten. Werk zo omhoog tot aan de schedel. De rug masseer je met de buitenkant van je hand. Maak een beweging van boven naar beneden (van de nek tot net boven de billen). Ook dit is net als schouders, nek en hals een zone waar je kunt beginnen met een iets stevigere massage (binnenkant vlakke hand) om dan langzaam over te gaan naar een erotische massage.
 • Borsten:
  Voor beide geslachten is dit een gevoelige plaast, vooral aan de buitenkant en daar waar de borsten overgaan in het lichaam. Hier kun je zachtjes strelen met de binnenkant van je hand of leg de binnenkant van je handen op de borsten en wrijf langzaam zodat jij de warmte van je hand overstraalt. Voor de mannen, knijp " zachtjes" op de tepels met je duim en wijsvinger.
 • Erotische massage
 • Buik:
  Hier komen veel zenuwen samen. De buik is dus zeer gevoelig aan strelingen. Door met de buitenkant van je hand van boven naar beneden (Fase 1: tot aan de navel) te bewegen is erg opwindend. Fase 2 is dezelfde beweging van haar navel tot aan de schaamstreek.
 • Benen:
  Vooral de binnenkant van de bovenbenen zijn gevoelig daar deze dicht bij de schaamstreek liggen; hier kun je ook met de buitenkant van je hand een beweging van beneden naar boven maken (niet tegen haar vagina komen).
 • Voeten:
  Voor de meesten is dit niet echt een erogene zone maar een voetmassage doet perfect dienst als start van de massage of als je partner enige rust wil brengen. Om kietelen te vermijden is het best dat je begint met de wreef en langzaam naar de voetzool overgaat.
 • Binnenkant ellebogen en knieën:
  Door met de buitenkant van je hand hier te strelen stimuleer je deze erogene zone. Handig hierbij is een ganzenveer waarbij je met de "pen" kant zachte streepjes trekt.
 • Erotische massage
 • Plooien billen:
  Je kunt deze zone eerst voorzichtig met de buitenkant van je hand of een vinger stimuleren. Hierna kan jij je handen op de billen leggen en met je duimen van binnen naar buiten bewegen. Mooie zone om ook met een ganzenveer te bespelen.
 • Plooien in zij en schaamstreek:
  Een uitstekende erogene zone om te stimuleren. Maak ook een beweging met de buitenkant van je hand van buiten naar binnen (tot aan de schaamstreek).

Genitale Massage

Vrouwelijke genitale massage
Doe eventueel wat glijmiddel in de palm van je hand. En begin zachtjes de binnenkant van haar bennen te masseren. Werk langzaam naar boven en masseer dan de volledige vulva, gevolgd door een interne clitorale massage.

Mannelijke genitale massage
Doe wat glijmiddel in de palm van je hand en masseer dan zachtjes eerst de binnenkant van de benen en ga zo langzaam naar de penis en de testikels. De erotische massage bij mannen wordt geleid door één hoofdprincipe, het vertragen en het verlengen van de ejaculatie. Vraag of uw partner op het punt staat te ejaculeren. Door je partner naar een piek te brengen zonder hem toe te staan om te ejaculeren, zal hij het orgasme veel intenser beleven.


Lees ook eens de pagina over Tantramassage.


Plaats hier uw advertentie

Met een link naar uw website

Bildskrift Foto printservice