Bindweefselmassage

Wat is bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een intensieve massagetechniek, gericht op het herstelvermogen van de huid. Deze massage wordt niet toegepast op de spieren maar op de bindweefsellaag van het lichaam die zich tussen de opperhuid en de spieren bevindt. De doorbloeding in het bindweefsel wordt geactiveerd waardoor de aanmaak van collagene- en elastine vezels wordt gestimuleerd. De massage werkt celvernieuwend, de huid gaat er jonger en steviger uit zien. Vooral bij oudere mensen heeft deze massage een gunstige invloed. Bindweefselmassage is geschikt voor vrijwel alle huidtypen. Ook voor de dunne, gevoelige huid.

Effecten van bindweefselmassage Bindweefselmassage

Door het intensieve karakter van de bindweefselmassage, kan men ook littekenweefsel behandelen met deze massage. Verder kan bindweefselmassage ook toegepast worden bij hoofdpijn, migraine, buik- en borstkasaandoeningen, maag- en darmaandoeningen, chronische verkoudheid, gewricht- en spierreuma, slapeloosheid en menstruatiepijn.

De behandeling

Bindweefselmassage kan zittend op de rug worden uitgevoerd. Een massage van armen, benen, romp of gezicht is ook mogelijk. Deze lichaamsdelen worden liggend behandeld. De bindweefselmassage kan éénmalig worden toegepast om bepaalde probleemzones aan het licht te brengen. Ook kan een periodieke behandeling gegeven worden eventueel preventief, om bepaalde klachten te voorkomen.

Plaats hier uw advertentie

Met een link naar uw website

Bildskrift Foto printservice