Babymassage

Waarom babymassage

Babymassage Lichamelijk contact is onmisbaar voor het lichamelijk en gevoelsmatig welzijn van een baby en verdiept de band tussen ouder en kind. In veel tropische landen is het masseren van baby's een onderdeel van de opvoeding. Het inoliën van de huid beschermt tegen het hete klimaat, terwijl het strelen en het rekken van het lichaam algemeen beschouwd worden als hulpmiddelen om de baby's sterker te laten worden. Ondezoek in de westerse geneeskunde heeft ook aangetoond dat te vroeg geboren baby's zich sneller ontwikkelen wanneer ze geregeld gemasseerd worden.

Shantala babymassage

Shantala babymassage is gebaseerd op de Shantala massage. Deze massage is oorspronkelijk een vorm van totale en ontspannende lichaamsmassage voor baby's en kleuters. In India maakt deze massage deel uit van de dagelijkse verzorging. Shantala is een ritmische massage die er op gericht is met aandacht en respect bezig te zijn met de baby wat het gevoel van geborgenheid versterkt en de emotionele en geestelijke ontwikkeling bevordert.

Voordelen voor de baby

Ouders die geregeld babymassage toepassen zullen kunnen vaststellen dat baby's er beter door slapen en zich beter laten voeden en dat er tijdens de eerste maanden minder buikkrampen voorkomen. Daarbij stimuleert babymassage de zintuiglijke, motorische en emotionele ontwikkeling van het kind.

Voordelen voor de ouder

Babymassage is een heel fijne manier om als ouder een sterke band op te bouwen met de baby. De babymassage zal er ook voor zorgen dat je meer zelfvertrouwen verwerft als ouder. Ook als vader is dit een ideale manier om actief deel te nemen aan de verzorging van de baby. Daarbij heeft de massage ook nog een ontspannende werking voor de gever.

Babymassage Wanneer beginnen met babymassage

U kan al gebinnen met uw baby licht met olie in te wrijven vanaf de eerste week na de geboorte. Voer dit geleidelijk op zodat na een maand het kindje een volledige behandeling wordt gegeven. Probeer dan de behandeling iedere dag te doen op een tijdstip dat de baby tevreden is, niet te moe is, of geen honger heeft. Het beste is het kindje na afloop een warm badje te geven.
Het geeft niet als het een poosje duurt eer je aan het masseren gewend bent, uw baby zal zich beter ontspannen naarmate u meer zelfvertrouwen krijgt en uw aanraking zekerder wordt.

Voorbereiding van de babymassge

Baby's hebben het eerder koud dan volwassenen, zorg er dus voor dat de kamer tijdens de massage warm is. Gebruik een lichte olie, vb amandelolie, die ook een voedende en verzogend effect heeft voor de huid van de baby. Let ook op dat de olie niet te koud is. je kan de fles even op voorhand in een kom met warm water plaatsen.Bildskrift Foto printservice Bildskrift Foto printservice