Aromamassage

Wat is aromamassage

Bij aromamassage gebruikt men een basisolie waaraan 100% natuurzuivere etherische oliën worden toegevoegd. De samenstelling kan per persoon verschillen omdat men het mengsel gaat afstemmen op het doel van de massage. Een aromamassage heeft een diepere werking dan een gewone massage omdat ze ook op de psyche doorwerkt. De aroma’s spelen een centrale rol. Je ziet, hoort, ruikt, voelt en denkt weer helderder.

Voor de massage zal dus eerst gevraagd worden wat jij verwacht, rustgevend, stimulerend,... Naargelang uw vraag wordt dan een gepaste olie gekozen.

Voor wie is aromamassage

Aromamassage is uitermate geschikt voor mensen die last hebben van lusteloosheid, moeheid, depressiviteit, hoofdpijn of migraine, rugpijn, nek- en schouderpijn, algemene stressklachten,... Voor zwangere vrouwen kan de massage gegeven worden om zwangerschapsstriemen te voorkomen. Ook als babymassage is aromamassage geschikt. De baby zal tot rust komen en het immuunsysteem wordt versterkt. Maar ook wanneer je gewoon eens fijn wilt ontspannen is aromamassage zeker een aanrader.

De behandeling

De behandeling bestaat uit een volledige lichaamsmassage. Het lichaam wordt op een zachte wijze gemasseerd. Dit is niet te vergelijken met een sportmassage. De aanrakingen zijn veel lichter en minder gericht op de spieren. Doordat je hele lichaam gemasseerd wordt kom je meer in contact met jezelf. Je voelt de spanning verminderen en dat gevoel zal enkele dagen aanhouden.

Etherische oliën

Aromamassage Dat geur de gemoedstoestand beïnvloed is bekend. De gevolgen van stress, zenuwen, neerslachtigheid, energiegebrek,... door de massage in combinatie met de etherische oliën verbeteren. Alle geurinformatie die wij krijgen, wordt doorgestuurd naar het limbisch systeem in de hersenen, de zetel van de emoties.

De oliën worden opgenomen in onze bloedstroom, door inademing of via onze huid. Dit beïnvloedt ons lichaam en stimuleert ons immuniteitssysteem. Bepaalde geuren zullen relaxeren, andere zulen dan weer stimulerend werken. De etherische olie zuivert en herstelt daarbij ook de huid.

Etherische olie kan je ook bij je thuis gebruiken in een aromabrander of in bad. Let wel op dat je 100% natuurlijke olie koopt, zonder toevoeging van synthetische producten. Etherische oliën zijn vluchtige bestanddelen van aromatische planten. Je vindt ze in bloemen, bladeren, schors, zaden en wortels van planten.Plaats hier uw advertentie

Met een link naar uw website

Bildskrift Foto printservice