Anti-cellulitis massage

Wat is cellulitis

Cellulitis of sinaasappelhuid is een aandoening waarbij putjes ontstaan in de huid waardoor deze op een sinaasappelschil gaat lijken. De putjes worden veroorzaakt door een ophoping van vet en water in het onderhuids bindweefsel waarbij de circulatie van bloed en de afvoerstoffen bemoeilijkt wordt.. Eigenlijk is het een ontsteking van onderhuids bindweefsel.

Cellulitis komt zowel bij mannen als vrouwen voor. Bij vrouwen vooral op de dijen en billen, bij mannen ook op de buik. Het kan veroorzaakt worden door verschillende factoren zoals: hormonale stoornissen, slechte doorbloeding, stress, overgewicht, verkeerde voeding en weinig lichaamsbeweging. Sommige mensen zijn er gevoeliger voor dan anderen.

Bij het ouder worden verliest de huid haar natuurlijke elasticiteit en wordt ze dunner. Uiteindelijk gaat ze krimpen en duwt vet en afvalstoffen naar buiten rond de vezels. Oneffenheden zijn sneller zichtbaar en een "bobbeltjes"-huid ontstaat.

Wat is anti-cellulitis massage

Anti-cellulitis In Azië werd een speciale anti-cellulitis massage ontwikkeld, gebaseerd op onder meer traditionele Thaise massagetechnieken, reflexologie en accupressuur (drukpunten-massage) waarbij de vetophopingen en "verklevingen" in je huid zoveel mogelijk worden opgeheven. Je kunt deze massage een beetje vergelijken met een bindweefsel massage. Er worden ook speciale kruiden, essentiële oliën en anti-oxidanten lotions gebruikt die de afbraak van vet versnellen en de huid verstevigen, zodat niet zo gemakkelijk vetophopingen ontstaan.

Een anti-cellulitis-programma bestaat altijd uit meerdere sessies. Verder dien je zelf ook op je levenstijl te letten, o.a. door een gezonde voeding en veel beweging!

Effecten van anti-cellulitis massage

Diepe weefsel massage is een intensieve massage waarbij de huid en het onderliggend bindweefsel wordt losgemaakt. De bloedsomloop en het lymfevatenstelsel worden gestimuleerd wat de afvoer van afvalstoffen bevordert. Anti-cellulitis massage is het meest succesvol indien het gecombineerd wordt met een gezonde voeding, sport, powerplate,...

Zeer belangrijk is om in een vroeg stadium te beginnen. Dan kunnen de vetbolletjes nog gladgestreken worden en kunnen de afvoerstoffen nog een natuurlijke uitweg vinden. In het andere geval blijven de vetophopingen groter worden en verergeren totdat de huid ruw en hard wordt.

Er zijn in elk geval meerdere behandelingen nodig. Anti-cellulitis massage is ook effectief tegen huidverslapping en huidveroudering.

Plaats hier uw advertentie

Met een link naar uw website

Bildskrift Foto printservice